Collectie Gelderland

 

Collectie Gelderland is een applicatie waarmee men door de immense Erfgoed collectie kan bladeren van de provincie Gelderland. Een collectief van 30 musea hebben hun digitale collectie ontsloten, welke thematisch kan worden bekeken in deze app. Individuele collectie-stukken kunnen worden geopend en met tekst met hoge detail foto’s worden ervaren. De stukken kunnen favoriet worden gemaakt en gedeeld met vrienden.

De applicatie draait op 10 Interactieve Tafels, iPad, iPhone en Android. Sophisti heeft het concept, ontwerp en ontwikkeling op al deze platformen gerealiseerd.

iPad en iPhone App Download

Android App Download

 

  • 1
  • 2-1024×768
  • 4
  • 3
  • multitouch-tafel-1024×682

 

Opdrachtgever:

Gelders_Erfgoed_woordmerk_RBG

Bibi Bodegom (Museum Adviseur Gelders Erfgoed):

“Door samen te werken met een innovatieve, betrouwbare en creatieve partner zoals Sophisti was de uitdaging om verschillende innovatieve oplossingen voor erfgoed’s instellingen haar publiek te verkennen simpel en erg leuk! Goed voorbeeld is het ontwerp van de Multi-Touch tafel dat Sophisti speciaal voor ons project “Beleef mijn Gelderland” heeft gemaakt voor 10 musea in Gelderland. Deze musea gebruiken deze verstelbare tafel met diverse applicaties om de geschiedenis van Gelderland vertellen, of juist een historische stad zoals Nijmegen of Culemborg uit te lichten.”

Jaar: 2013

Share Button