Gamechanger: Speelbord

 

Sinds de Gamechanger is Sophisti nog steeds zoekende naar de volgende stap in hybride gamen. Near Field Communication (NFC) is een zeer interessante technologie hiervoor. Echter meestal wordt één enkele lezer gebruikt om één speelstuk te detecteren. Voor strategische spellen is dit te beperkt. Samen met NXP hebben we een 48 velden tellende matrix oplossing ontwikkeld waarmee niet alleen meerdere speelstukken gelijktijdig kunnen worden uitgelezen maar waarmee het bord ook weet waar ze staan. Dit alles is gerealiseerd met maar één NFC-Reader Chip.

Dit principe hebben we toegepast in een serie prototypen die momenteel veel op Gamechanger lijken maar virtueel elke vorm zouden kunnen aannemen. Voor demonstratie doeleinden communiceert het bord middels Bluetooth Smart met een iPad. Dinos vs Robots is een simpel strategie spel waarbij elke speler meer land probeert te veroveren dan zijn tegenstander. Door spelstukken slim op het bord te plaatsen win je dit beurt gebaseerde strategie spel.

Sophisti heeft het spel ontwerp, prototype ontwerp en de software ontwikkeling gerealiseerd voor dit product. Voor de elektronica is samengewerkt met NXP NFC Labs. De demonstratie modellen worden nu gebruikt door NXP om te tonen wat mogelijk is met NFC. Onder andere op Gamescom 2015 was dit product te zien

Op dit moment is er een vervolgstap gezet in NPLAY.

 Partners: 

pasted-image

Year: 2015-

Share Button